Bij e-mail die ik aan de toekomstige klant heb gestuurd, had ik het onderstaan tekst opgenomen. Binnen een paar dagen was ik bij ze op gesprek, en het daar bijna 3 jaar (parttime) gezeten.

Let niet op de taalfouten: ben dyslectisch (zie:http://www.dyslexie.nl/)

Dat is vervelend, maar het is zo (de tekst hier is dan ook door mijn vrouw gecorrigeerd). Taal is niet mijn sterkste punt; techniek, logica, kunnen
communiceren met eindgebruikers, beargumenteren zijn wel mijn sterke punten. Natuurlijk lees, spreek en versta ik Engels. Anekdote: “Ben eens gevraagd een SQL-cursus voor Nike te geven onder de vlag van een opleidingsbureau waar ik zo nu en dan cursus voor gaf. Omdat dit in het Engels zou moeten heb ik gezegd dat ik dat niet zou doen. Wel heb ik een nieuwe medewerker geïnstrueerd over het cursusmateriaal dat wordt gebruikt. Hij zou het wel even doen. Na één dag cursus werd ik gebeld door zijn baas of ik alstublieft de cursus kon overnemen, omdat de docent er uit was gezet. De cursus heb ik toen in half nederlands, half engels gegeven en hoorde later van het hoofd IT dat het engels geen probleem was.”

Dus als tolk of vertaler kom ik niet aan de bak. Maar met mijn hoeveelheid Engels ben ik prima in staat handboeken (Oracle heeft daar nog al wat van) te lezen, en daar gaat het tenslotte om. Ook bij mijn Ir. studie aan de OU heb ik diverse modules gedaan die geheel engelstalig waren, en goed afgesloten.

Techniek is een ander punt. Technisch heb ik een zeer brede interesse en opleiding. Een opleiding waar IT en chemische technologie de hoofdmoot van hebben uitgemaakt. In praktische zaken ben ik uitgerust met 2 linker handen, wat gelukkig niet erg is als je linkshandig bent. De schroevendraaier ligt altijd klaar om een onwillige computer mee te lijf te gaan

Nog wat algemene punten:

  • Ruime PL/SQL en SQL kennis aanwezig (maar ook veel ervaring met andere Oracle producten).
  • Handen uit de mouwen steek type, waarbij de handjes best ‘vies’ mogen worden.
  • Niet een 3-delig (krijtstreep) pak type, wel geschoren/verzorgd e.d. Overhemd met das (als het moet) kan.
  • Kan het niet linksom, dan maar rechtsom, of er over of er onderdoor en als het moet dan maar er door.
  • Flexibel, even snel iemand met een acuut probleem helpen kan best.
  • Goede communicatie (op het gebied van ICT), ook met datatypisten over b.v. de eenvoudige manier voor invoer van gegevens, maar ook met management over zaken op lange termijn en impact van een bepaalde aanpak.
  • Duizenden uren ervaring met traditionele programmeertalen als, C (ook ++) en Pascal, maar ook Fortran, Occam, recentelijk zijn daar Object Pascal (Delphi) en Java aan toegevoegd.